About

Îmi plac verdele, cartea și marea. Îmi plac propozițiile scurte și oamenii zâmbind. Eu însămi râd mult. Sunt ambițioasă și adorabilă! Sunt prima schimbare pe care am căutat să o văd în lume!

8 august 1985, Se naște la Slatina, în județul Olt, primul copil al familiei Bădica, pe numele său de botez Diana Maria. Primește aceste nume de dragul actriței preferate a tatălui, Diana Lupescu și din obligație morală față de nașa de facto, Maria.

8 august 1986 –  14 septembrie 1992, Crește cu cheia de gât, dându-se pe bara de bătut covoare din spatele blocului și bând apă de la centrala din fața blocului. Fuge, în mai multe reprize, de la grădiniță. Ultima dată când își permite această escapadă, i se ocupă locul și îi este interzis să se mai întoarcă. Diana este în culmea fericirii.

Învață singură să scrie, să citească, să calculeze. Înțelege repede totuși că unora le place jazzul, cum nu le place altora matematica.

15 septembrie 1992 – începe școală, cu minute bune mai târziu decât colegii ei, pentru că ratează trezirea, așa că nu își aude strigat numele.  Este înscrisă în clasa I D, iar studiul îl continuă și astăzi.

Trece prin următoarele stări chimice…

  • Licean (tuns periuță) la Colegiul Național Ion Minulescu, Slatina, într-o clasă cu 28 de fete cucuiete și 2 băieți, clasă de filologie, deci. Aici se aciuează unui grup de tocilare încrezute cu care râde toată ziua pe holurile liceului.
  • Student FPSE, secția Psihologie, specializarea Psihologie Organizațională, UB, unde îi plac câțiva colegi, mai mult decât cursurile urmate. Îi cunoaște pe Adrian Nuță și pe Costin Jelea.
  • Student la SAS, secția Asistență socială, specializarea Politici Sociale în Administrație publică, UB. Aici, la primul seminar în care i se dă cuvântul, declară că, spre deosebire de colegele ei, care, peste 4 ani, se văd lucrând în multinaţionale, ea se vede învățând. Autoprofeție îndeplinită!
  • Masterand la SAS , secția Sociologie, Managementul Resurselor umane, UB, cu stagiu Erasmus la Universite de Bourgogne, Dijon, la MASCI. Aici înțelege că în viață nu-i nimic de regretat și se lasă pătrunsă de Franța până- n măduva stilului!
  •  Doctorand la SAS, Sociologie, UB, cu teză în domeniul migrației, Comportamente lingvistice ale migranților întorși acasă.  Aici încearcă să vadă cum se face că auzim va bene, che fai?, como se dice? pe plaiul mioritic. O parte a cercetării se desfășoară în Italia.

Pe lângă toate, predă la SAS, scrie programe de dezvoltare comunitară și proză scurtă; și-a propus să cucerească lumea și să iubească fiecare nanosecundă!

Râde mult, încurajează libera exprimare și se vrea ZEN. Diana crede; iubește; spune cum iubește. E veselă! Își repetă continuu: I love myself a lot!

Look forward,

Diana Bădica

Reclame